STATUS UPDATED!
Bissmilahirahmanirahim, selamat datang ke Cerita Hati, semoga segala perkongsian bermanfaat. ツاَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُه
Cerita Hati ツ™: March 2013

Friday, 29 March 2013

Segmen Topup By Afiqah Adzan

Join this segmen, hoho, hope still sempat, haha.. :)
KLIK BANNER UNTUK JOIN !

Tag : adik !
done ! :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk.


 Salam berblogging semua, huhu, jom join segmen ni.. :)


klik banner untuk JOIN !

  done dear ! :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Monday, 25 March 2013

Sifat Mukmin Cemerlang ッ



"Sifat Mukmin Cemerlang"

1) Akidah yang sejahtera (Salimul Aqidah)
2) Akhlak yang mantap (Matinul Khuluq)
3) Fikiran yang berpengetahuan (Mutsaqqafal Fikri)
4) Mampu berusaha (Qadiran ala Kasbi)
5) Kuat tubuh badan (Qawiyyal Jism)
6) Ibadah yang betul (Sahihul Ibadah)
7) Mampu melawan nafsu (Mujahadah ala Nafsi)
8 ) Menjaga waktu (Haarithun ala Waqtihi)
9) Tersusun dalam urusan (Munazzamun fi syu’unihi)
10) Berguna untuk orang lain. (Nafi’un li ghairihi)



SUKA POST NI? LIKE JER.

Saturday, 23 March 2013

Exclusive Giveaway by FD & Aziera


Salam berblogging semua & selamat malam.. Jom kita pakat-II join GA ni, masyuk giler bila tengok tang hadiah dia..


klik banner untuk JOIN !

tag : anda ! anda ! ☺

SUKA POST NI? LIKE JER.

#1 Giveaway by Ariesha Safri


Salam berblogging.. Join join GA ni, hope still sempat.. :)


klik banner untuk JOIN !

i'm done dear ! :)



SUKA POST NI? LIKE JER.

Mini Giveaway AISYAH HUMAIRA'


Salam berblogging semua.. Jom kita join GA ni.. :)


klik banner untuk JOIN !

done ◕‿◕ !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Monday, 18 March 2013

My First Giveaway by AR

Salam berblogging semua.. Memang takde hati nak buat entry malam ni, just GA je, jom kita join.. :)

klik banner untuk JOIN !

tag : awak !  awak !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Sunday, 17 March 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah

Salam berblogging semua, jom kita join GA kali ni, double wow gak hadiah dia, yang penting boleh pilih tu.. :)
klik banner untuk JOIN !

Hadiah yang saya pilih :
  1. Topup RM 10
  2. Novel

SUKA POST NI? LIKE JER.

Wednesday, 13 March 2013

Topup Giveaway By Zahirah - Leuniysa


Salam berblogging semua, jom join segmen kali ni.. :)


klik gambar untuk JOIN !

TAG : anda ! anda ! anda !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Friday, 8 March 2013

Thanks because being Apart of My Life :)


Salam berblogging semua.. Sihat? Moga semua berada dalam keadaan sihat hendakNya.. Entry kali ni, saya tujukan yang teramat khas untuk AWAK*kasi besar sikit biar awak nampak.. ( Siapa AWAK yg saya maksudkan biarlah rahsia*POYO ! )
Sebelum tu saya nak memohon seribu kemaafan sebab selalu stalk fb dgn blog awak.. Sory.. Saya just nak tahu perkembangan awak, tu je.. Walaupun saya tahu awak tak ada kat sini & mungkin takkan baca entry ni.. Sejujur-jujurnya hanya dengan cara inilah satu-satunya cara yang dapat saya luahkan segala apa  semua yang terpendam & terbuku terlalu lama dalam hati ini*sory blog !
Walaupun saya tahu yang awak mungkin ingat saya*mungkin je !
Bila saya bukak fb , awak like semua  hampir semua yang saya tulis..
Tu jela tanda yang awak masih ingatkan saya *mungkin.. Btw, TQ..

 Kelmarin, masa saya kemaskan bilik, saya terjumpa satu kertas yang tertulis nama & no gf awak, no tu awak pernah kasi kat saya dulu.. Huhu, tak sangka masih simpan sampai sekarang, *dalam hati ALLAH je yang tau
Saya rasa macam nak tekan je no tu, tapi rasa macam tak sanggup je pulak.. Then saya terus gumpal terus melayang dalam mulut TONG SAMPAH yang berdaulat tu*kesian betul ! Takpelah.. Saya hanya mampu berdoa & terus mendoakan kebahagiaan korang berdua..
 
" Saat tiada waktu lagi untuk kita berjalan seiring,
saat tiada lagi untuk kita berkongsi kisah girang,
Cukup saja ku rapatkan jari jemariku.. Menangkupnya,
Lalu mendoakan dirimu..
Dengan cara itu aku memohon agar DIA selalu menjagamu "



Awak..
" Bisikku pada Tuhan yang SATU, 
Lindungilah dirimu wahai empunya hati, 
Disetiap langkah,
Disetiap hela nafasnya,
Disetiap keli matanya,
Disetiap degup jantungnya,
Banyak yang ingin ku pohon & kuharapkan untuknya,
tapi jika satu sahaja yang dimakbulkan olehMU,
Lindunglah iman dihatinya kerana dengan iman yang ada,
dirinya pasti selamat di dunia & akhiratnya.. "
p/s : tolong doakan kebahagiaan saya .. :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Wednesday, 6 March 2013

Segmen : Jom Ramaikan Kenalan sambil Menang Topup


Salam berblogging semua.. Kali ni, Aika nak join segmen ni, jom kita ramai-ramai meriahkan GA ni.. :)

klik gambar untuk JOIN !


SUKA POST NI? LIKE JER.

Tuesday, 5 March 2013

GiveAway Topup 1 by Nurul Azieyan


Salam berblogging semua.. Jom join GA ni.. huhu..


klik banner untuk JOIN !

tag : anda !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Anak Perisai Api Neraka..

Kezaliman berleluasa berlaku di akhir zaman
Daripada  az-Zubair bin Adi katanya : " Kami sudah menemui Anas Bin Malik R.A ( di Basrah ) mengadu beberapa hal mengenai tindakan ( kezaliman ) al-Hajaj. Jawab Anas R.A : " Bersabarlah kamu sekalian, kerana sesungguhnya keadaan zaman yang akan datang lebih buruk lagi daripada zaman sebelumnya sehinggalah kamu menemui ajal ( menemui mati ). Keterangan ini aku dengar daripada Nabi SAW ( Riwayat Bukhari ). Huraiannya :
  1. Masa akan datang lebih berat bagi manusia daripada masa lalu.
  2.  Keburukan akan berleluasa pada zaman akhir.
  3.  Setiap orang perlu segera beramal & melakukan kebajikan.

Sebaik-baik jiran tetangga
Daripada Abu Dzar RA katanya, sabda baginda Rasulullah SAW : Wahai Abu Dzar, apabila kamu merebus daging ( membuat sup ) perbanyakkanlah airnya ( kuahnya ) & hendaklah engkau ingat akan jiran engkau.
Dalam riwayat lain, daripada Abu Dzar juga katanya : Sesungguhnya kekasihku ( Rasulullah SAW ) telah berpesan kepadaku, apabila engkau memasak daging, hendaklah engkau memperbanyakkan airnya, kemudian lihatlah kaum keluarga jiran engkau & berilah sebahagian daripadanya dengan cara yang baik. Huraiannya :
  1. Satu cara untuk mengeratkan hubungan dengan jiran ialah dengan menghadiahkan sebahagian makanan yang kita makan khursusnya makanan yang mempunyai bau kuat & jiran berhajat kepadanya.
  2. Islam mengajar umatnya mengambil tahu hal jiran & menyuruh berbaik-baik antara satu sama lain.
  3. Agama juga menyuruh umatnya mewujudkan silaturrahim dengan jiran tetangga.


Anak perisai api neraka

Daripada Aisyah katanya : " Datang ke rumahku seorang perempuan meminta ( makanan ), tidak ada sesuatu di sisiku melainkan sebiji kurma lalu aku memberikan kepadanya. Dia pun membahagikan sebiji kurma tadi kepada dua anaknya & dia sendiri tidak memakannya. Kemudian dia keluar ( dari rumah Aisyah ). Selepas Nabi SAW datang kepada kami, lalu aku pun memberitahunya ( peristiwa itu ), maka Baginda bersabda " Sesiapa diuji dengan anak-anak perempuan ini dengan sesuatu lalu dia melayan ( memelihara ) dengan baik adalah mereka manjadi penghalang daripada api neraka ". Huraiannya :
  1. Orang Islam disuruh memenuhi hajat orang meminta, sekalipun dengan pertolongan yang sedikit.
  2. Ibu bapa mestilah mengutamakan keperluan anaknya seperti aspek makan & minum serta  pakaian.
  3. Ibu bapa yang mendidik & mengasuh anaknya dengan sempurna dijamin bebas daripada api neraka.  

SUKA POST NI? LIKE JER.

Sunday, 3 March 2013

Duit bukan segalanya !



Tidak dinafikan WANG atau lebih dikenali sebagai DUIT sememangnya amat diperlukan dalam kehidupan seharian.. Namun, kerana wang juga manusia terus alpa, kerana wang juga manusia mulai bongkak, kerana wang juga manusia bergaduh sesama sendiri. Sememangnya tidak boleh disangkal lagi wang merupakan keperluan seseorang individu termasuk saya, tetapi wang juga boleh menggelapkan mata manusia.. Wang sememangnya tidak boleh membeli kasih sayang seseorang insan :) 
Walaupun budaya kita mengatakan bahawa duit adalah jawapan kepada segala masalah kita, kita juga mendengar duit itu jahat. Duit adalah punca kejahatan ! Mari kita lihat apa yang duit boleh buat & tidak boleh buat :
Ia boleh membeli sebuah rumah, tetapi bukan keselamatan.
Ia boleh membeli sebuah katil, tetapi bukan tidur.
Ia boleh membeli sebuah jam, tetapi bukan masa.
Ia boleh membelikan anda buku, tetapi bukan ilmu pengetahuan.
Ia boleh membelikan anda kedudukan, tetapi bukan penghormatan.
Ia boleh membelikan anda ubat, tetapi bukan kesihatan.
Ia boleh membelikan anda darah, tetapi bukan nyawa.”

Anda lihat ! Duit bukan segalanya ! 

SUKA POST NI? LIKE JER.

Friday, 1 March 2013

Topup Giveaway #2 by Capital M

Salam berblogging semua, huhu, it's time for second GA with capital M.. Masyuk2 hadiah dia, Biasalah tengah tunggu result SPM ni poket tengah pokai, so pandai2 la kena cari, hehe.. Ni orang nak bagi, takkan nak tolak lak? Hehe.. InsyaALLAH ada rezeki kat GA ni.. Amin..


klik banner untuk JOIN !
HADIAH :
Topup RM3 (2 pemenang)
Topup RM7 (2 Pemenang)
Topup RM5 (2 Pemenang)
Keychain (10 pemenang)
Topup RM10 (1 Pemenang)
Contact lens (1 pemenang)



SUKA POST NI? LIKE JER.

Segmen Blogwalking Sampai Penat By Fhazwan


Salam berblogging semua, segmen lagi ! Hehe.. Jom kita join GA ni, bukan hanya nak tambahkan followers je, tetapi lebih untuk mengeratkan tali perhubungan silaturrahim antara kita.. ^_^



klik banner untuk JOIN !

tag : Anda !, Anda !

SUKA POST NI? LIKE JER.

MEGA GIVEAWAY by DJH


 Salam berblogging semua.. Adoy, kebosanan + kemalasan yang melanda menyebabkan saya rasa malas nak buat entry.. Haha.. Last-last sekali jom kita pakat-pakat join GA ni.. Mega ni, besar sgt, haha.. Harap-harap kali ni rezeki menyebelahi saya laa.. Huhu.. Amin.. ^_^

klik banner utk JOIN !

tag : awak !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Edited By Ain Donashi ♥ All Rights Reserved © 18 Feb 2012