STATUS UPDATED!
Bissmilahirahmanirahim, selamat datang ke Cerita Hati, semoga segala perkongsian bermanfaat. ツاَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُه
Cerita Hati ツ™: April 2013

Tuesday, 30 April 2013

April-May Giveaway By Nabila Medan


 Selamat malam , hehe .. Jom join GA ni, huhu , join GA je kerjanya , dah tu memang kerja saya nak buat macam mana , nama pun penganggur bertauliah , hehe ..


klik banner untuk JOIN !

tag : awak ! , awak ! & awak !

SUKA POST NI? LIKE JER.

1st Giveaway by Saya Budak Baru Belajar


 Selamat malam semua, nak join GA ni, nanti esok Aika akan update satu entry baikkk punya untuk korang , hehe .. Jom meriahkan GA ni..

klik banner untuk JOIN !

tag : AIN !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Wednesday, 24 April 2013

GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA


Selamat petang semua, jom segmen ni..

klik banner untuk JOIN !


kina meletakkan nama giveaway ini sebagai  "GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA"
 adalah kerana Kina merupakan seorang muslimah, dan seorang muslimah itu haruslah ada perasaan segan @ lebih kepada malu.. Malukan perisai orang yang beriman.. :)

GA ni ada penaja tau :
Giveaway segan silu by kinara kinatara di taja oleh 
Afie Qaisarah,Baju Muslimah Awanazstyle,EyQin AsyiQin,Qaseh FarraBlogspot, SyieraShiera, Heirizalieyana,YanaMissNick Collection,De' Wanie Scarf and Shawls,Ain Al-Khawlani,Tudung Bawal Trendy (Marsya Scarf),Sanvirus Owl,kak deqla,kak sue-rya,kak nurul.mama alya boutique, karukordjagaus, kak ayu,tudung 4u,Aimi Munirah,Shuhada Shah,Cyda Yusof.

tag : awak !



SUKA POST NI? LIKE JER.

Tuesday, 23 April 2013

Seorang Sahabat ^^


Malam ni, aku ingin menceritakan mengenai perkenalanku dengan salah seorang SAHABAT BERBAKAT..
 
untukmu sahabat sejati photo untukmusahabat.jpg

Perkenalan yang tak disangka bermula ketika kami masih menuntut di tingkatan satu, berlainan sekolah, berlainan negeri, berlainan latar belakang & namun mempunyai keputusan UPSR yang sama iaitu 5A.. Kami dikenalkan & diperkenalkan oleh sahabat aku yang merupakan salah seorang rakanku ketika menuntut di sekolah rendah..

Walaupun keputusan UPSR kami sama, mungkin nasib & rezeki yang berbeza menyebabkan kami menuju haluan masing-masing, aku masih bersekolah di tempat yang sama, manakala rakan-rakanku pula menuju ke tempat yang lebih baik persekitaran & pembelajarannya.. Namun, aku tetap bersyukur kerana masih mempunyai rakan-rakan seperti mereka..

Berbalik kepada SAHABATKU tadi, dia merupakan seorang sahabat yang baik, walaupun perkenalan kami hanya di telefon & aku melihat gambar yang dihantarnya sahaja.. Aku agak selesa berbual, seperti perkenalan kami sudah lama.

Pada pandangan aku, aku rasakan dia seorang yang sangat berbakat apabila aku terlihat gambarnya berada di salah sebuah surat khabar perniagaan yang dimuat naik ke laman sosial miliknya..
Kadang-kala aku juga selalu menyakatnya apabila aku rasa bosan, aku akan menelefonnya & berbual..
Persahabatan kami akhirnya melonjak sehingga kami di tingkatan 3, masing-masing sibuk dengan pelajaran kerana pada tahun itu kami akan menghadapi peperiksaan PMR, walaupun sibuk, kami masih berhubung, sehinggalah keputusan PMR dikeluarkan, dia mendapat keputusan yang cemerlang iaitu 8A, namun aku, sebaliknya, hanya cukup-cukup makan sahaja, namun, dia tidak pernah merendahkan aku, sebaliknya begitu kuat melontarkan kata-kata semangat & nasihat buat sahabat-sahabatnya, TERIMA KASIH KAWAN..

Ketika kami berada di tingkatan empat, aku masih ingat waktu itu, aku saja ingin mengacaunya dengan menelefonnya.. Waktu kami berbual dia mengatakan bahawa dia berpeluang ke KOREA, aku rasakan itu peluang yang semua orang nanti-nantikan.. Pada masa yang sama aku juga mengatakan bahawa aku sibuk dengan projek sains peringkat kebangsaan yang aku akan bentangkan di Shah Alam beberapa hari sebelum dia berangkat ke KOREA
..
Semasa berada di Shah Alam, aku serta rakan-rakanku telah dibawa melawat sekitar Putrajaya.. Setelah dibawa meronda ke Masjid Putrajaya, kami dibawa pula ke Alamanda Putrajaya yang terletak berhampiran dengan sekolah sahabatku itu. Ketika itu, aku secara tidak sengaja & terdetik hati menekan nombor telefon bimbit sahabatku itu.. Suatu yang tidak ku jangkakan, sahabatku juga berada di situ juga ketika itu kerana mengeluarkan sejumlah wang untuk dibawa ke KOREA pada keesokkan harinya, mujurlah kami pernah bertukar-tukar gambar sebelum ini, kalau tidak takkan ku kenal siapa gerangan sahabatku ini.. Kami berbuala-bual, hanya seketika kerana sahabatku juga pada waktu itu sudah lewat untuk memasuki asramanya, manakala aku perlu mencari barang.. Di situlah pertama kali aku berjumpa dengan sahabatku.

Memasuki alam persekolahan di tingkatan 5 membuatkan aku sering membeli majalah FOKUS SPM setiap bulan untuk kegunaanku sebagai rujukan, aku sering membaca karya-karya yang di selitkan di dalam majalah tersebut, pada pandangan aku itu karya-karya yang mengagumkan, aku juga bercita-cita ingin menghantar karya-karyaku, tetapi masih belum terlaksana..

Pada suatu hari, ketika aku sedang sibuk berbual dengan sahabatku di laman sosial, aku terpandang satu pautan sebuah blog, rupa-rupanya sahabatku ini juga seorang penulis blog, aku cuba membaca & menghabiskan setiap ayat yang disusun dengan penuh keindahan sebagai seorang penulis..

SUKA POST NI? LIKE JER.

Segmen kenalkan diri - CIK i l y


Selamat malam, sedih.. Akaun FB kena hack.. Siapa tau nak buat macam mana? Sedihhh !!! Hoho, dalam kesedihan kena join segmen gak, hehe.. Jom..

klik banner untuk JOIN !

1. Real name: Aika Binti A.Azizan
2. Nickname: Aika, Ika, Along*bukan ah-long okee..
3. Starsign and Age: Pemilik bintang VIRGO & berumur 18 tahun , huhu.. still young ^,^
4. Male or Female: Berubah mengikut keadaan  , can be anything , tapi masih setia pada yang satu , PEREMPUAN .. Hoho..


5. Facebook: personal account - Aika Azizan | fanpage - Cerita Hati Official Blog
7. Twitter: @AikaAzizan
8. Other: LINE : aikaazizan
9. Hair color: Officially Women In BLACK :)
10. Long or short: More too 50-50 , hahaha , can't tell laa , aurat meyh .. ^^

11. Loud or Quiet: Selalu menjadi pembuka bicara sebab tak suka duduk dalam keadaan diam , diam hanya untuk perkara tertentu sahaja ..
12. Sweats or Jeans: Anything asalkan menutup aurat  ツ
13. Phone or camera: More too phone , tapi sangat sukakan camera , it could be anything..
14. Health Freak: Daging kambing ! Yukksss..
15. Drink or smoke: Smoke ? Takk , rokok tu kan HARAM , tapi kalau drink , drink air masak je , hoho ..

16. Do you have a crush on someone: You think ? ^<^

17. Eat or drink: Semua bedal , janji halal..
18. Piercings: Tak .. Sakitt woo , tak terbayang budak-budak zaman sekarang pakai .. PENUH ! Korang tak sakitt ke ?
19. Tattoos: Ada .. tapi basikal yang pakai .. :) Haha .. tattoo yang ada dekat chewing gum 20 sen tu ..

Have You EverBeen in a relationship: Pernah .. 
Quarrel with someone u like: kecik-kecik dulu pernah laa , sekarang dah besar , tengok adik-II jela ..

Been in a car accident: Alhamdulillah tak pernah , basikal pernah laa , hoho , motor pun baru belajar , apatah lagi kereta.

Been in a fist fight: lupa , asenya tak..

First Piercing: never ..

Best Friend(s): Ramai sangat , sebab semua kawan-II saya bestie saya selamanya .. *^

Award(s): Pangkat Sarjan Kadet Bomba , Anugerah Tokoh Kokurikulum 2012 , alhamdulillah ..

Crush: Allah SWT , Rasulullah SAW , Family , Teachers , Friends & HIM ! *abaikan

Vacation: InsyaALLAH MEKAH & New York , could be AMINN 

Last Person you talked to: MY MOM !
Person you texted to: HIM !
Person(s) you watched movie with: Member-II kat hostel dulu , rinduuu korang , & with adikk bongsu , suka layan dengan dia movie cartoon 

Food you ate: Nasi
Drink you drank: Air

Movie you watched: Genre ke apa ? Banyak sangat , sekarang belajar tengok KOREA .. Best sangat ke ??
Song listened to: Apa-II yang menyenangkan pelusuk telinga , huhu 

Thing(s) you bought: bajet takdee , sebab takk keje .. huk-II

Person you hugged: Little brother :) Suka peluk dia ..

Favourite Food: Mee Bandung , slurrrrpp ..
Drinks: Air masak punn okk..

Have you ever Kissed in the snow: kat MALAYSIA ada snow ea? Yang palsu ada la kot kan? Dalam peti ais banyakk.. Tapi tak pernah kiss , telan terus .. hoho .. panas sangat kott..
Celebrated Halloween: Never say never ..
Had your heart broken: Selalu jugak , tapi rawatlah dengan iman .. insyaALLAH..
Went over the limits on your cell phone: no
Came out of the closet: i think soo..
Gotten pregnant: I'm still virgin , huhu , ALHAMDULILLAH ..
Had an abortion: mintak jauhh laa..

Done something you've regretted: I think so , lupa..
Broke a promise: Pernah ..
Hide a secret: Secret always be secret .. :)
Pretended to be happy: Sometimes ..
Met someone who changed your life: Asenya tak pernah lagi kott..
Pretended to be sick: Dulu, malas nak pergi hostel ^^
Left the country: Belum ada kesempatan lagi..
Tried something you normally wouldn't try: suka buat , tapi biarlah berpada-II , betul tak ?
Cried over the silliest thing: Pernah .. Sedihh sangat kott masa tu..
Ran a mile: Mile??? Meter pun takat-II nak je .. 
Went to the beach with your best friend(s): Masa kat kem .. Tapi selalu dengan family sebab rumah dekat dengan pantai .. hehe ^,^

Stay single the whole year: Pernah .. 

Currently Eating: Roti dengan jem stawberry , dap-II !
Drinking: Low milk , on diet ! hoho
Listening to: Cengkerik !
Waiting for: Surat tawaran masuk Universiti , doakan saya ! :D

Your future

Want kids: of course , nak ramaikan umat Nabi Muhammad SAW , insyaALLAH..
Want to get married: Belum merancang ..
Careers in mind: Teacher , insyaALLAH :)


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Dua-II ok , kan pemberian daripada ALLAH SWT , tapi kena pandai laa jaga :)
Shorter or taller: 50-50 , tapi orang kata kalau pasangan laki rendah perempuan tinggi , murah rezeki, betul ke?
Romantic or spontaneous: Mana-II pun ok .. Panas baran tak nak !
Nice stomach or nice arm: Semua ok kot ..
Sensitive or loud: Sensitive could be sometimes , but loud can be always :D
Single or relationship: Hehehe .. relationship
Noisy or quiet: Better bahagikan sama rata , nanti dapat jawapan , huhu

Have you ever Lost lasses/contacts: tak pakai sebab mata masih lagi berfungsi dengan baikkk :)
Ran aways from home: From home takk pernahh , tapi ran aways to the room pernahh.. haha
Hold a gun or knife for self defense: Masa main paintball , boleh ditrime ke??
Broke someone's heart: mungkin , tapi minta maaf balik ..
Been arrested: Saya budak bagus ! Hoho *kekoyaan
Cried when you lost someone: Pernah , meleleh hinguss time tu ,haha

Do you believe in

Yourself: Of course , kalau tak kita sendiri siapa lagi ..
Miracles: Semestinya ..
Love at first sight: Mungkin..
Heaven: YES!
Santa Claus: Tak pernah datang pun kat umahh , so tak caya laa..
Things last forever: Could be ..

Is there one person you want to be with right now: YES !
Is there a person you make a promise with now: YUP !
Is there a person that you can't forget now: OF COURSE !
Is there something you really want to do now: Baiki FB saya yang kena hack ! DAMN !
Is there something you really wish to have it now: Camera Canon
Is there something you wanted to say to someone now: Saya laparrr ! Huk-II

TAG : AIN !

SUKA POST NI? LIKE JER.

Giveaway Canon Camera By Miraa Hussin


Selamat malam semua.. Hehehe.. Jom kita join GA ni..
klik banner untuk JOIN !
Sebab-sebab nak MENANG TABUNG NI  ヅ

Bismilillahirahmanirahim..
Tujuan saya join GA ni adalah kerana ingin mencuba nasib untuk mendapatkan tabung yang begitu unik.. Disamping itu untuk mengantikan tabung saya yang agak kecik :(
Ni sebenarnya yang AIN punya , huhu.. Sape suruh mu tinggal masa abis exam, haha..


  Comel takk tabung burger kaK aika??? Hehehe.. * Iklan kak TONN  ヅ

Bilangan duit yang semakin bertambah amat membebankan saya, sebab terlalu berat :)
Bukan taknak beli yang baru, tapi rasa macam ada orang nak kasi je, hehe ヅ
Disamping itu, saya juga telah lama teringin & amat mengidamkan sesuatu yang unik & baru * macam pregnant je ngidam , hahaha..  
Selain dari tu, saya amat meminati kamera CANON , NIKON yang besar-II tu, tapi tak dapat.. Sedihhh.. Tu yang nak try dapat tabung pun jadilahh.. Hahaha..  
Rasanya setakat ni jela yang dapat saya ungkapkan, chewahh.. 

DONE ! :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Monday, 15 April 2013

Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan

Selamat malam semua, update? Hahaha, takde idea nak update apa ni, jalan-II tadi, ternampak segmen segmen ni.. :) Join kita join ramai-II..
klik banner untuk JOIN!
done ! (n_n)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Wednesday, 10 April 2013

Moga Mereka Berubah !



Selamat malam semua, alhamdulillah, masih lagi bernafas  dengan oksigen yang dibekalkan oleh sang pencipta ALLAH SWT.. :)
Malam ni, rasa macam dasyat je, aduh.. Rasa-rasanya korang mesti tau kan cerita PEMBULI SMK TUN HUSSIEN ONN tu kan? Mesti korang tau kan? Satu MALAYSIA heboh dengan cerita ni, panas macam pisang goreng kat gerai.. Aika baru je lepas tengok video ketua tingkatan tu teruk kena kerjakan diaorang semua.. Nauzubillah.. Rasa malu semakin menebal dalam benak jiwa ni, kerana mereka semua tu masyarakat MALAYSIA, kalau tak silap semua budak yang beragama ISLAM dalam video tu.. Subhannallah.. Sampai macam tu sekali, betul la ulama kata, kalau dah nak dekat akhir zaman, memang macam ni lah jadinya, orang duk sibuk-II kan diri belajar, nak fokus pada study, jadi pulak benda ni, tak pasal-II dah kena buang sekolah, YA ALLAH, jangan sampai korang gelapkan masa depan korang dik, cukuplah sebelum ni MELAYU & ISLAM dihina & dikeji, ni tiba-II nak jadi SAMSENG yang tak diiktiraf pulak.. Masa depan korang masih panjang & gunakanlah untuk mencari ilmu kearah kebaikan.. Tak salah belajar SENI MEMPERTAHANKAN DIRI, tapi gunakanlah kearah kebaikan & bukan mencari nama kearah yang salah.. Satu lagi, sebagai seorang manusia, usahlah kita mengkeji, menghina, mencaci mereka lagi, mereka dah terima balasan yang setimpal & biarkanlah hukum ALLAH & undang-II negara tetapkan apa yang patut mereka terima.. Kutuk-II orang ni boleh bawa pada DOSA je, baik kita doakan mereka agar kembali kejalan yang benar & berubah menjadi insan yang baik pada masa akan datang.. Semoga kejadian ini diambil iktibar & pengajaran kepada kita semua agar perkara ini tidak akan terus berulang lagi.. Moga ALLAH SWT turunkan taufiq & hidayah buat mereka.. InsyaALLAH..

SUKA POST NI? LIKE JER.

Saturday, 6 April 2013

2# Day Big Giveaway by Mohd Zuhri


Salam berblogging semua, jom kita join GA ni, hopefully sempat.. :)


SUKA POST NI? LIKE JER.

Petua Kecantikan Dalam Islam

Salam berblogging semua.. Tahap kepanasan yang agak melampau kat sini, harap-II Allah permudahkan segalanya.. Amin.. Baiklah, hari ni Aika nak kongsikan sikit mengenai petua kecantikan dalam Islam.. Sikit je, tak banyak pun, hehe..

Petua :
  1.  Merahkan bibir : Sapu madu asli pada bibir setiap mlm sebelum tidur.
  2.  Kulit cerah dan licin: gosok limau nipis pada badan dan muka ketika mandi. 
  3. Hilangkan bintik hitam dan putih : Sapu muka dgn putih telur, kemudian tampalkan dgn tisu muka, sekali lagi sapu putih telur atas tisu muka yg ditampal, biarkan kering. Setelah kering, tanggalkan perlahan-lahan.
  4. Hilangkan parut jerawat : Tumbuk kulit kayu manis hingga jadi serbuk. Ambil sedikit serbuk kayu manis tambah dgn air dan sapu pd bekas jerawat.

SUKA POST NI? LIKE JER.

Friday, 5 April 2013

Second GiveAway: Smile


Salam berblogging semua, jom kita join GA ni, hehe..


klik banner untuk JOIN !

SMILE PICTURE :)


inilah GAYA seorang BAKAL PEMIMPIN negara, insyaALLAH..  シ

tag : awak  , awak  , awak !


SUKA POST NI? LIKE JER.

Monday, 1 April 2013

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!

Salam berblogging semua, hopefully sempat join GA ni,
KLIK BANNER UNTUK JOIN !
done ! :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Mega Topup Giveaway by Incik B & SS


Selamat malam & slam berblogging semua, jom kita join GA ni, masyuk-II, hehe, mana tau kot-II ada rezeki, insyaALLAH..


klik banner untuk JOIN !


SUKA POST NI? LIKE JER.

Topup Giveaway #3


Selamat malam semua, jom kita meriahkan GA ni, 


klik banner untuk JOIN !
 
pengguna CELCOM :)

SUKA POST NI? LIKE JER.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template Edited By Ain Donashi ♥ All Rights Reserved © 18 Feb 2012